Optužnica protiv Belivukove grupe na 322 strane: Ubistva, silovanje, droga…

Vesti 06. avg 202119:0912 komentara

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe. U tekstu optužnice, koja ima 322 strane, oni se terete za svirepa ubistva i druga krivična dela. Pojavili su se i novi detalji, koji govore o samim zločinima.

Optužnica označava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kao organizatore kriminalne grupe koja je počinila najteža krivična dela. Osim njih dvojice, optužnicom je obuhvaćeno još 29 pripadnika njihove kriminalne grupe. Oni su okrivljeni da su u periodu od početka 2019. do 4. februara 2021. godine organizovali kriminalnu grupu, pod paravanom navijačke grupe kluba Partizan „Principi“.

Na teret im se stavlja pet ubistava i jedno silovanje mladića, kao i rasturanje droge i oružja. Ubijene žrtve su Aleksandar Gligorijević zvani Puki, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja.

Povezane vesti:

U optužnici, koju je na 322 strane napisalo Tužilaštvo za organizovani kriminal, navodi se i da je I. S. tokom tri dana u avgustu 2020. godine u restoranu u Humskoj, u prostorijama ispod tribine, preživeo stravično mučenje.

Krivična dela grupa je činila u vikednici u Ritopeku, ulici Livadice 3. U posebnoj prostoriji koju su zvali „klanica“, instalirali su industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih, navodi se u optužnici. Inače, prilikom pretresa kuće, zaplenjena je velika količina oružja i municije.

Zaplenjene su automatske, poluautomatske, malokalibarske i lovačke puške, zatim pištolji i još mnogo toga. Takođe, optužnica kaže da su Belivuk i Miljković koristili blindirano vozilo marke audi a8, a da su članovi grupe za komunikaciju i izdavanje naloga koristili aplikaciju Skaj.

Većina pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka je na saslušanju u februaru odabrala da se brani ćutanjem, dok su pojedini od njih, koji su izneli odbranu, negirali krivicu.

Vođe kriminalne grupe Belivuk i Miljković su svoje odbrane pred tužiocem iznele u julu, a tom prilikom okrivili su državni vrh, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina, da su znali za delovanje ove grupe. Istakli su da su činili usluge za državu, dodavši da će brojne dokaze koji ukazuju na to izneti u narednom delu postupka.

Komentari

Vaš komentar