Organizatori objavili „kovid pravila“ za ulazak na Prajd, kao i trasu šetnje

Vesti 15. sep 202116:27 5 komentara
N1

Organizatori Beograd prajda saopštili su da se na šetnju 18. septembra dolazi bez bilo kakve ranije prijave, ali svaki učesnik mora da poseduje zeleni sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati ili PCR testu ne starijem od 72 sata, ili potvrdu o zarazi virusom ne stariju od šest meseci.

Ukoliko učesnik nema nijedan od tih dokumenata, biće omogućeno brzo testiranje ispred ulaza u park Manjež.

Posle uvodnog programa, šetnja će krenuti iz Prajd parka trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša (do Londona), Kralja Milana (pored Prajd Info centra, do Igumanove Palate), Trg Nikole Pašića (Pored Skupštine Srbije i Skupštine grada), Kneza Miloša (do Vlade Srbije), Nemanjina (do parka Manjež).

Tokom šetnje, kolona će se dva puta kratko zaustaviti kako bili ponovljeni zahtevi Beograd Prajda i iskazana solidarnost sa žrtvama nasilja i diskriminacije.

Beograd Prajd je najveći godišnji događaj koji organizuju aktivisti i aktivistkinje LGBTI+ zajednice u Srbiji, sa ciljem da skrenu pažnju na slučajeve nasilja i diskriminacije sa kojima se ona suočava, a naročito na one u kojima žrtve nemaju pristup pravdi.

Dugogodišnji zahtev za usvajanje Zakona o istopolnim partnerstvima je ove godine posebno aktuelan, budući da je rad na njemu zaustavljen.

Posle prajda je planiran koncert , dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare