Orlić: Bili smo konstruktivni – verujem u dogovor, nismo vređali Đilasa

Vesti 17. sep 202116:05 > 16:2131 komentara

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je da veruje da se u subotu može doći do nekog dogovora u ovoj rundi međupartijskog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta, ali da to ne zavisi samo od SNS, koja je sa maksimalno dobrom voljom ušla u ovaj proces.

Povezane vesti:

„Mi smo sa svoje strane bili konstruktivni, analizirali smo predlog tema i potrudili se da pronađemo što više elemenata na kojima možemo da pronađeno za sve prihvatljiv, a pozitivan okvir“, rekao je Orlić novinarima u pauzi međupartijskog dijaloga.

„Dali smo svoje komentare, objasnili pozicije i verujemo da će biti dovoljno prostora da nastavimo razgovor i verujemo da pronađemo zajednički imenitelj kojim će biti zadvoljna većina učesnika dijaloga, ne računajući one za koje se unapred znalo da nisu zadovoljni ni na koji način i koji su došli da bi otišli“, rekao je on.

On je rekao da veruje da će u konstruktivnoj atmosferi i duhu dobre volje pronaći rešenje kao i prilikom prve runde dijaloga.

„Ništa strašno nije bilo sa Đilasom“, rekao je Orlić i dodao da ništa strašno, tragično i nikakvog vređanja sa njihove strane nije bilo.

„Oni su rekli šta su imali, pokupili se da idu, mi smo izneli svoje stavove na maksimalno konstruktivan način i kao što je slučaj na sastancima, prokomentarisali pozicije onih drugih“, predočio je on.

Kaže da izbornim uslovima suštinski ne fali ništa, a da neki namerno govore neistinu.

Komentari

Vaš komentar