Orlić: Nastaviću da vodim državnu politiku, biću predsednik svim poslanicima

Vesti 02. avg 202222:16 > 22:1841 komentara

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je u prvom obraćanju posle izbora da će biti predsednik svim poslanicima i da će nastaviti da vodi državnu politiku za koju su građani glasali na prethodnim izborima. Zahvalio je svojoj Srpskoj naprednoj stranci kao i svim saradnicima koji su podržali njegov izbor.

Posebno se obratio poslanicima opozicije i rekao da nisu istinite njihove tvrdnje da izbori nisu bili fer i pošteni te da je dokaz za to što je izveštaj Republičke izborne komisije usvojen jednoglasno.

Povezano:

„Vi znate, a nećete da kažete da ste tretman dobili više nego fer i ne možete da nađete sličan primer da je neko ko okuplja većinu na ovaj način postupio kao mi sad“, rekao je Orlić osvrnuvši se na konsultacije o skupštinskim odborima i radnim telima.

Dodao je da odnos opozicije u današnjoj i jučerašnjoj raspravi nije bio fer i poručio im da će „ako na dobro budu umeli da odgovore dobrim, doći do promena u radu skupštine“.

Odgovorio je i na izjavu da „srce Srbije treba da kuca u skupštini“ a ne „sa druge strane parka“ u Predsedništvu rekavši da „srce Srbije kuca tamo gde narod kaže“.

Narod je, kako je istakao Orlić odabrao politiku rezultata, jaču ekonomiju, veće plate, infrastrukturu, nove kliničke centre.

„To je narod podržao i to je politika koja je obezbedila stvaranje dobre perspektive za našu zemlju, i mi danas imamo više slobode i više demokratije“, rekao je Orlić i dodao da će takvu politiku i on voditi.

Sve najbitnije detalje sa sednice Skupštine Srbije pročitajte u našem blogu uživo.

Komentari

Vaš komentar