Orlić: Podržavamo politiku „jedne Kine“

Vesti 05. avg 202213:5922 komentara
Skupština, Vladimir orlić
Tanjug/ Miloš Milivojević

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo i preneo joj poruku da Srbija nastavlja da podržava politiku "jedne Kine".

Orlić je naglasio da njegov prvi zvanični sastanak sa ambasadorkom Kine predstavlja potvrdu prijateljskih odnosa i kako to neretko ističu lideri dve zemlje Si Điping i Aleksandar Vučić, čeličnog prijateljstva, saopštila je Skupština Srbije.

U saopštenju se navodi da je Orlić zahvalio na principijelnom stavu i stalnoj podršci Kine po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Srpski narod biće večno zahvalan na podršci i pomoći koju je Kina pružila u najtežim trenucima, posebno tokom pandemije, a ponosni smo na važne kineske investicije koje smo sa uspehom realizovali u Srbiji, kao i na brojne infrastrukturne projekte koji su od najvećeg značaja, rekao je Orlić.

Kineska ambasadorka uručila je Orliću čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Lia Žanšua povodom izbora za predsednika parlamenta.

Komentari

Vaš komentar