Orlić: Prevremeni izbori su pitanje trenutka, kad opozicija odluči

Vesti 08. jun 202311:06 18 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da vreme održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koje je u sredu najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zavisi od odgovora opozicije.

„Čuli ste i u obraćanju predsednika i na osnovu onoga što je rekla premijerka (Ana) Brnabić, mi idemo na prevremene parlamentarne izbore i to je pitanje trenutka, i to će naravno da zavisi od onih koji kao navodno hoće te izbore, pa onda malo neće. U principu prave tenziju u društvu, a kao što se zna jedini i pravi način da se tenzija spusti jeste izlazak na demokratske izbore“, rekao je Orlić gostujući na TV Prva.

Prema njegovim rečima, ukoliko hoće vlast preko ulice, bez izbora, od toga neće biti ništa.

„Dobro su čuli i tu poruku razumeli. U kom trenutku – zavisi od njih. Dobili su svi otvoreni poziv od predsednika Vučića da razgovaraju. Ne samo sada. Znate da godinama unazad predsednik na dijalog poziva i na dijalog je spreman. Čuli ste i kako na te pozive reaguje sa svoje strane. Čini mi se da je 12 dana prošlo od poslednjeg poziva predsednika da dođu, da razgovaraju, pa da vidimo hoćemo li da imamo izbore u septembru, hoće li oktobar, novembar“, rekao je Orlić.

Na pitanje da li opozicija hoće izbore, Orlić je odgovorio da “očigledno neće izbore jer znaju šta ti izbori donose”. Da li će neki biti spremni na izbore, dodaje Orlić, ostaje da se vidi i čuje.

On je ponovio ono što su Vučić i Brnabić ranije govorili, a to je da SNS neće učestvovati ni u kakvoj prelaznoj vladi.