Orlić studentima poručio da u državi imaju pouzdanog saveznika

Vesti 04. apr 202314:42 12 komentara
Branko Ružić Vladimir Orlić
FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić poručio je studentima da “u svojoj državi imaju pouzdanog saveznika”.

“Kada kažem imate saveznika u svojoj državi – najznačajnije za vas je ono što državna politika danas preduzima, što se vas neposredno tiče”, rekao je Orlić na svečanom obeležavanju Dana studenata, koje je organizovala Studentska konferencija akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije, u Domu Narodne skupštine.

On je rekao da je ulaganje u obrazovanje za nas danas najbolja moguća investicija u budućnost.

“Znamo da sve ono što uložimo u učenike, studente i u obrazovanje generalno, svima nama se višestruko vraća u perspektivi”, kazao je Orlić.

On je istakao da sve što država radi, ne samo ono što se neposredno odnosi na studente, kao što je izgradnja i rekonstrukcija studentskih domova i isplata stipendija, već i izgradnja infrastrukture, puteva, fabrika, kliničkih centara i novih instituta pripada mladima.

“Sve je to napravljeno sa ciljem da vama dobro služi, da sutra to čuvate, ali da na tim temeljima možete da radite dalje, da zidate još više i da učinimo da nam država bude još uspešnija”, poručio je Orlić.

On je rekao da studenti imaju perspektivu u Srbiji i da bi najvrednije za sve nas bilo da planiraju svoju budućnost u svojoj zemlji.

Ružić: Studenti motor promena koji vuče čitavo društvo napred

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da su “studenti zahvaljujući svom znanju deo društva koji je nosilac promena i inovativnih ideja, a pre svega motor promena koji vuče čitavo društvo napred”.

On je ukazao da su državi potrebni mladi koji će dati doprinos u različitim segmentima društva, zbog čega Ministarstvo prosvete i Vlada rade na unapređivanju kvaliteta obrazovanja na svim nivoima.

“Povećanje broja visokoobrazovanih ljudi i povećanje kvaliteta njihovog obrazovanja predstavlja jedan od strateških ciljeva Srbije i jedan je od najvažnijih uslova za dalji napredak i razvoj naše zemlje”, rekao je Ružić.

On je istakao da će Ministarstvo prosvete nastaviti da osluškuje potrebe studenata i da im pruža najširu moguću podršku, a jedan od načina za to je obezbeđenje širokog spektra stipendija za studije na različitim nivoima.

Ružić je naveo da u studentskim domovima u Srbiji boravi oko 18.000 studenata i da za to država na godišnjem nivou izdvaja skoro tri i po milijarde dinara, kao i da je planirana izgradnja novih kapaciteta za smeštaj studenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare