Oružani obračun u Somboru, povređena jedna izbegla osoba

Vesti 26. jan 202319:13 > 19:3168 komentara
Sombor, migranti
Soinfo

Jedan muškarac je teško povređen u oružanom obračunu u Somboru, nedaleko od motela Beli dvor, u kom borave izbeglice i migranti, saznaje N1. Pomenuti motel je, inače, u istraživanju BIRN-a, prepoznat kao jedna od lokacija koju kontrolišu krijumčarske bande.

Prema svedočenju očevidaca do okršaja je došlo oko 18 sati i pucalo se iz vatrenog oružja. Nezvanične informacije su da je došlo do sukoba između dve grupe izbeglica.

Podsetimo, do oružanog obračuna između krijumčarskih bandi došlo je i 24. novembra 2022. u Horgošu, posle čega je MUP saopštio da je uhapšeno više osoba osumnjičenih za krijumčarenje izbeglica.

Portal Soinfo prenosi da je ranjena osoba sa teškim povredama prebačena u Hitnu hiruršku službu somborske bolnice, da je most preko kanala zatvoren za saobraćaj.

Somborski portal piše i da je na mesto okršaja stigao veliki broj vozila i pripadnika policije u pancirima, te da je njihovo prisustvo pojačano i u ostalim delovima grada.

„Prema informacijama koje smo saznali na licu mesta, pretpostavlja se da je došlo do oružanog sukoba grupa izbeglica iz Avganistana i Sirije, te da je jedna osoba naoružana puškom“ piše Soinfo.

Incident se desio nedaleko od mosta preko Velikog bačkog kanala na izlazu iz grada.

U blizini te lokacije nalazi se jedan neformalni izbeglički kamp kao i motel Beli dvor, koji je u istraživanju BIRN-a prepoznat kao jedna od lokacija koju kontrolišu krijumčarske bande.

Komentari

Vaš komentar