Oružari iz Kragujevca u utorak s poslanicima u Skupštini

Vesti 23. jan 202315:361 komentar
Oruzari Kragujevac, Oružari iz Kragujevca Oruzari Kragujevac
Izvor: Milan Nikić

Radnici fabrike Zastava oružje u Kragujevcu održali su po četvrti put jednosatni štrajk upozorenja, a 24. januara će u Beogradu razgovarati sa narodnim poslanicima.

„Po četvrti put smo pokazali neslaganje sa vođenjem politike prema fabrici Zastava oružje AD. Zaposleni, svesni situacije, masovno su podržali aktivnosti sindikata. Ušli smo u drugi mesec krize uzrokovane urušavanjem rukovodnih struktura, kao i odbijanjem da se smeni Nadzorni odbor, koji je fabrici naneo velike štete neodgovornim upravljanjem. Štrajkački odbor Sindikata na ovaj način želi da zaštiti fabriku kako se dužom obustavom rada ne bi ugrozila ionako niska proizvodnja“, kaže Dragan Ilić, predsednik Samostalnog sindikata Zastava oružja u Kragujevcu.

Predstavnici sindikata će u utorak, 24. januara 2023. u Narodnoj skupštini Republike Srbije razgovarati sa narodnim poslanicima iz poslaničkih klubova „kako bi ih upoznali sa problemima koji potresaju fabriku Zastava oružje, državnu fabriku od 170 godina tradicije“, zaključuje Dragan Ilić.

Komentari

Vaš komentar