Oružari otkazali zbor – sednica Nadzornog odbora izmeštena u Beograd

Vesti 27. jan 202311:541 komentar
N1

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje odlučio je otkaže današnji zbor koji je trebalo da se održi ispred Upravne zgrade, jer je Nadzorni odbor izmestio održavanje sednice u Beograd, na nepoznatu lokaciju, saopšteno je iz tog sindikata.

„Sednice Nadzornog odbora se po pravilu održavaju na matičnoj lokaciji, Kosovska br. 4, i prvi put od 2015. godine održavanje sednice je naprasno izmešteno van Upravne zgrade Zastava oružje zbog najave da su radnici danas, 27.01.2023. godine planirali da Nadzornom odboru predaju zahteve koje je postavio Štrajkački odbor Sindikata“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik sindikata Dragan Ilić.

Povezane vesti

Dodaje se da „Izmeštanje sednice govori da Nadzorni odbor krije odluke koje donosi, a koje su od strateškog interesa za fabriku i tiču se svih zaposlenih“.

„I dalje je nepoznanica da li će danas biti izabran generalni direktor fabrike, i da li će se prvi put od nastanka krize razgovarati o teškoj situaciji koja potresa fabriku“, navodi se.

Ističe se da je „politika prikrivanja koštala je fabriku samo od 2017. godine sedam milijardi dinara, i potpuno urušen fabrički sistem“.

„Izmeštanje sednice Nadzornog odbora nije novina u kriznim situacijama. Krajem oktobra 2015. godine tadašnji Nadzorni odbor, kako bi sprečio da predsednik Sindikata prisustvuje sednici, pobegao je u kragujevačku kasarnu ‘Milan Blagojević’ gde ih je od radnika čuvala Vojska Srbije“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar