Osmani raspisala lokalne izbore u Zvečanu i Leposaviću za 25. decembar

Vesti 25. nov 202212:18 0 komentara
Ilustracija/N1

Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za skupštine Zvečana i Leposavić́a, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Kako je saopšteno, nakon odluke Vlade Kosova o raspuštanju skupština opština u Zvečanu i Leposaviću, konsultacija s političkim partijama i imajući u vidu da Centralna izborna komisija (CIK) ima dovoljno vremena za organizaciju i nesmetano odvijanje izbora, Osmani je u skladu s rokovima i zakonskim obavezama, odredila 25. decembar kao datum prevremenih izbora u ove dve opštine.

Pročitajte još

Osmani je pozvala političke subjekte na mirnu kampanju, bez tenzija, uz poštovanje Izbornog zakona i političkih rivala.

„Izbori za skupštine opština Zvečan i Leposavić biće održani nakon ostavke odbornika skupština opština i njihovog raspuštanja 18. novembra od strane Vlade Republike Kosovo“, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Portparol CIK Valjmir Eljezi, izjavio je da su se za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova, od 15. novembra do danas, prijavila tri politička subjekta, od kojih je samo jedan dostavio imena četiri kandidata za sve četiri opštine, dok druga dva imaju kandidate samo u po jednoj opštini, prenosi Radio KiM.

CIK je 21. novembra produžio rok za prijavu do danas, 25. novembra.