Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, netačne tvrdnje tabloida da je majka guglala prelaz s Rumunijom

Vesti 02. apr 202407:04 > 14:00 49 komentara

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora ulazi u osmi dan. Policija od jutros pretražuje kuće i stanove u Banjskom Polju. Istraga je proširena na celu teritoriju Srbije. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija. Majorka policije Bojana Otović-Pjanović kazala je da su svi koji su se u trenutku nestanka Danke nalazili u blizini ili na samom mestu događaja osumnjičeni.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, kazala je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Povezane vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je u ponedeljak da je u toku potraga za nestalom devočicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Pogdorici.

Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

MUP nastavlja operativni rad.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu poternicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dve žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra devojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić, nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju.

Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Pratite najnovije informacije:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare