Osnovci sami sređuju svoje naselje, materijal kupuju i od svog džeparca

Vesti 28. jan 202310:271 komentar
Instagram / Za Trošarinu

Sa željom da svoje okruženje učine lepšim i čistijim, trojica osmaka iz OŠ “Branko Miljković” u Nišu počela su da uređuju Trošarinu - do sada su popravljali kante za smeće i koš, farbali letnjikovac i žardinjere i očistili deo oko pruge. Pridružilo im se još vršnjaka iz tog dela grada, a pozivaju i druge Nišlije da slede njihov primer, pišu Južne vesti.

Kada su primetili da na Trošarini ima puno smeća i da je prostor gde njihovo društvo boravi prilično neuređen, Luka Obradović, Petar Milošević i Nikola Stojanović odlučili su da nešto preduzmu i učine prostor boljim i lepšim, navodi portal Južne vesti.

„Nismo još tako puno akcija imali, ali planiramo da nastavimo. Do sada smo čistili deo oko pruge kod trošarinske rampe, uklonili korov, sredili malo košarkaški teren kod vojnih zgrada, to nismo skroz završili, ostalo je još nešto da se ofarba, ali stavili smo mrežice. Čistili smo i park kod vojnih zgrada, popravljali i farbali kante u tom parku i sređivali letnjikovce“, priča Luka.

Farbu i sve ostalo kupuju od džeparca, od para za užinu, a nešto su, kažu, već imali kod kuće. Njihove akcije već su oduševile brojne građane, koji su za njih saznali preko društvenih mreža, uglavnom preko Instagrama, gde su i počeli da objavljuju fotografije krajem prošle godine.

„Profile na društvenim mrežama smo otvorili da bi društvo videlo šta radimo, da nam se još neki pridruže. Želimo da ima više ljudi koji hoće da rade nešto lepo za svoje naselje, da ih podstaknemo da ne zagađuju“, poručuje Luka.

Već su im u nekim radovima pomagali drugari iz škole, ali i neki srednjoškolci, a kažu da imaju i podršku roditelja i nastavnika.

Jedina donacija koju su, kako navodi Luka, imali do sada jesu ekološke table sa porukom “Ne bacaj đubre” iz Udruženja “Radne akcije Delijski vis”.

„Pre neki dan smo postavili i te table, njih su nam donirali iz ‘Radnih akcija Delijski vis’. U kontaktu smo s nekim njihovim članovima, oni su čuli za nas i odlučili da nam pomognu“, istakao je.

Ima, kaže Luka, još dosta stvari koje u tom delu grada treba srediti, pa će nastaviti sa akcijama, sa željom da im okruženje bude lepše i makar malo manje zagađeno.

Komentari

Vaš komentar