Ostavka predsednika Privremenog organa Kosova Polja, vređao Vučića i Brnabić

Vesti 17. sep 202109:3729 komentara
Izvor: Screenshot YouTube/Kosovo Online

Na društvenim mrežama u četvrtak je objavljen audio snimak, na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu, Stanković je podneo ostavku.

Kako prenosi Radio KiM, na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama čuje se kako Stanković svojim sagovornicima objašnjava detalje sa zadržavanja na Merdaru od strane srpske policije u januaru 2019. godine. On u tom razgovoru psuje i vređa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

Stanković, koji je do 6. januara 2020. godine bio na visokoj poziciji u Samostalnoj liberalnoj stranci (SLS), priča i o tome da, dok je bio u toj partiji, sa njim „nije hteo niko da sedi i pije kafu“, a da je sada postao „patriota“.

Nakon što je smenjen u SLS, Stanković je postao član Srpske napredne stranke, odnosno Srpske liste, a u februaru ove godine, Vlada Srbije ga je imenovala za predsednika Privremenog organa Opštine Kosovo Polje.

Kako je u četvrtak uveče objavio portal Kosovo onlajn, Stanković je podneo ostavku na tu poziciju.

„Podneo sam ostavku iz ličnih razloga“, rekao je kratko Stanković.

Nepoznato je, međutim, ko je autor snimka koji je u javnost dospeo prvog dana kampanje za lokalne izbore na Kosovu.

Komentari

Vaš komentar