Osuđeni nasilnik dobio novac od Grada Leskovca za borbu protiv nasilja

Vesti 14. jul 202219:27 > 19:43 32 komentara

Na to da je udruženju Miodraga Stankovića, dva puta osuđenog zbog nasilja u porodici, na gradskom konkursu u Leskovcu dodeljen novac za borbu protiv nasilja u porodici, brojne su reakcije. Apsurd, skandal, bizarnost, neki su od komentara, a u leskovačkom udruženju "Žene za mir" ukazuju na opasnost da se žrtvama nasilja bave oni koji uopšte i nemaju potrebne licence.

U petak, 8. jula u Leskovcu je bila duga lista zvanica za svečano otvaranje SOS kancelarije za pomoć žrtvama nasilja. Na listi je bila i ministarka Zorana Mihajlović, ali je ipak došla tek nekolicina, uglavnom novinara. Dočekao ih je Miodrag Stanković.

„NIsmo to znali, ali smo kasnijom proverom utvrdili da je dva puta osuđivan za nasilje u porodici“, kaže novinar Marko Mitić.

A Udruženje koje vodi na konkursu Grada dobilo je novac za borbu protiv nasilja.

Dok su vrata nove kancelarije zatvorena, otvorena su brojna osetljiva pitanja, na koja nadležni ne odgovaraju.

U Gradu su rekli da su na sastanku, a direktor Centra za socijalni rad je, kažu, na odmoru.

„Ko je to dozvolio? Čini mi se da su to svi znali. Ovo je mali grad i sve se zna. Interesantno je da se od otvaranja te kancelarije Centar za socijalni rad ograđuje, tačnije, direktor je to kazao. A u komisiji (za dodeljivanje sredstava) je bio i pravnik Centra za socijalni rad, kao i  buduća narodna poslanica iz redova SNS-a“, navodi novinar portala „Rešetka“ Dragan Marinković.

N1

Ko je Miodrag Stanković?

Ko je Miodrag Stanković, borac protiv nasilja? Osim što je zbog nasilja dva puta osuđen, vodi udruženje za samohrane roditelje „Mame i tate“, a Leskovčanima je poznat i iz političkog života.

„Prema našim saznanjima on je član SNS“, napominje novinar Marko Mitić.

Stankovića na dve adrese udruženja nismo pronašli, niti dobili odgovor na poznate brojeve telefona.

Muški glas sa druge strane nije odgovorio, a skoro tri decenije na pozive na SOS broj u Leskovcu javljaju se volonterke udruženja „Žene za mir“.

„Usluge SOS telefona mogu da pružaju samo specijalizovane ženske organizacije, koje deluju po Pravilniku o suzbijanju i sprečavanju nasilja u porodici. Tako da članice organizacije ‘Žene za mir’ jesu akreditovane (za obavljanje tog posla)“, navodi predstavnica ove organizacije Ljiljana Nešić.

Licence i akreditacije za njihove „nove kolege“ nisu stigle. Leskovačkim medijima u gradskoj upravi rekli su da stiže kontrola – kako su potrošili novac građana. Kada, bez odgovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare