Osuđenici iz Zabele odigrali meč Prvenstva Srbije u 3 puta 3 fudbalu

Vesti 29. maj 202312:15 3 komentara
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) odigrali su prvi put fudbal 3x3 u okviru utakmica Prvenstva Srbije koje su se igrale proteklog vikenda u Požarevcu, pod pokroviteljstvom grada.

U pitanju je igra koja se razlikuje od one iz koje je nastala jer se umesto 11 igrača u timu nalaze tri plus jedan rezervni igrač, dok golman ne postoji.

Ovo je još jedan projekat u kome osuđenici po prvi put učestvuju, ali nije prvi put da za protivničku stranu imaju profesionalne igrače, rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i dodao da su zaposleni u Zabeli imali, takođe, svoj tim igrača.

On je podsetio da je u Zabeli prošle godine igrana utakmica prvenstva u basketu 3×3 čime je ovaj zavod postao prvi aktivni zatvor na svetu koji je organizovao ovakav košarkaški spektakl, uz sve izazove koje on nosi sa sobom.

„Svi basketaši, bez obzira na tim za koji su igrali, znali su da se ispisuje nova stranica u pogledu ljudskih prava i slobode i punim srcem su ušli u nešto novo i jedinstveno“, naglasio je Carević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare