Osuđenici u KPZ Ćuprija donirali novac za lečenje Gavrila Đurđevića

Vesti 24. maj 202112:251 komentar
Izvor: N1, Ilustracija

Osuđenici u Kazneno popravnom zavodu Ćuprija odlučili su da doniraju novac za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde saopštila je da je 76 osuđenika u tom zavodu doniralo nešto više od 46.000 dinara za lečenje dečaka kome je potrebno što pre dva i po miliona evra da bi dobio neophodnu terapiju u inostranstvu.

„Novac sa depozita osuđenih lica u KPZ Ćuprija biće danas prebačen na račun za lečenje mališana iz Kragujevca“, navodi se u saopštenju.

Pre KPZ Ćuprije novac za Gavrila doniralo je i 670 osuđenika u KPZ Niš.

„Oni su tokom Uskrsa prikupili skoro 300.000 dinara za malog Gavrila i tako se pridružili zaposlenima i pritvorenim licima u OZ Kragujevac koji su ranije donirali 80.000 dinara“, piše u saopštenju.

Ovo je samo jedna od više humanitarnih akcija u kojima su učestvovali osuđenici u kaznenim ustanovama u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije, prenosi RTS.

Komentari

Vaš komentar