Osumnjičenom za ubistva u Mladenovcu i Smederevu određen pritvor

Vesti 08. maj 202319:22 0 komentara
MUP

Viši sud u Smederevu odredio je pritvor dvadesetogodišnjem U.B, osumnjičenom za ubistva u Smederevu i Mladenovcu.

Pročitajte još:

Tužilaštvo u Smederevu je saopštilo da je U.B. saslušan zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Osumnjičenom U.B. se stavlja na teret da je 4. maja u kasnim večernjim satima i tokom noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam lica i pokušao da liši života još 12 osoba.

Prilikom pretresa U.B. i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je U.B. prilikom bekstva neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe „Mali Požarevac“ pretio bombom taksisti i trudnici u taksi vozilu i na taj način prinudio vozača da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je 5. maja pronađen u objektu čiji je vlasnik njegov ujak.

Danas je U.B. priznao izvršenje krivičnih dela, navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, pucao na više lica koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, tvrdi se u saopštenju.

Posle saslušanja je Tužilaštvo predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor, što je sudija za prethodni postupak u Smederevu prihvatio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!