Otac deteta iz istog vrtića u kojem je beba pala sa drugog sprata: Nedopustivo

Vesti 09. sep 202214:18 20 komentara

Otac deteta iz istog vrtića na Miljakovcu u kojem se jutros desila nesreća kada je jednogodišnje dete palo sa drugog sprata kaže za N1 da se kada je čuo uplašio da to nije njegovo dete, i da je doživeo veliko olakšanje kada je saznao da nije, ali da je nedopustivo da se tako nešto desi.

„Bio sam na poslu, supruga me pozvala da me pita da li sam čuo šta se desilo, nisam imao pojma, ona mi je rekla da je dete ispalo kroz prozor, da je odvedeno u bolnicu, da je životno ugroženo, u tom trenutku nisam znao ni inicijale ni ništa sem da je dete 2021. godište, i odmah sam krenuo da vidim šta se desilo, moja žena je već u međuvremenu bila i saznala da nije naše dete, već je dete iz druge grupe. Hvala dragom bogu da nije bilo moje dete, ali to je bilo dete, moglo je sutradan da se desi bilo kome. Nedopustivo je da se tako nešto desi“, ispričao je za N1 taj otac.

Povezane vesti

Jednogodišnje dete palo je danas sa drugog sprata vrtića Trčuljak, odnosno sa visine od sedam-osam metara, javila je reporterka N1.

Ono je prebačeno sa majkom u bolnicu u Tiršovoj.

Reporterka N1 nezvanično saznaje da su iz Tiršove obavestili policiju da izađe na teren i uradi uviđaj. Prema njenim rečima, jedna ekipa policije pojavila se oko pola 12, a druga desetak minuta kasnije. Oni su ušli u vrtić da razgovaraju sa direktorkom, koja je najavila da će se obratiti okupljenim medijima.

Otac jednogodišnjeg deteta, koji nije želeo da bude snimljen, kazao je da je dete u Tiršovoj i da je dobro i zdravo.

„U toku je dijagnostika. Dete je stabilno, nije životno ugroženo. Očekujemo da će biti dobro. Nakon dijagnostike znaćemo više detalja“, rekao je za Nova.rs dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Prema rečima vaspitačice, dečak je iskoristio trenutak nepažnje i popeo se na sto koji se nalazio pored otvorenog prozora, nakon čega je pao s visine od sedam osam metara.

Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, koji je kazao da će odgovorni za incident najstrože biti kažnjeni, u vrtić će biti poslata prosvetna inspekcija, ali reporterka N1 kaže da za sada nije stigla.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare