Otac izgradio dečije odmaralište u spomen na pokojnog sina: Sada čeka da grad ispuni svoje obaveze

Vesti 17. maj 202421:35 48 komentara

U spomen na svog sina Bogdana, uspešnog mladog programera koji je zbog teške bolesti preminuo 2019. godine, Kragujevčanin Slavoljub Milanović uložio je sav svoj novac u izgradnju dečijeg odmarališta nedaleko od Kragujevca. Za nepunih godinu dana, on je završio objekat od preko 1.800 kvadrata i predao ga gradu, sa željom da se što pre privrede nameni i da na njemu piše ime “Bogdan Milanović”.

Kada je pre pet godina izgubio svog sina jedinca, Slavoljub je imao samo jednu želju – da izgradi zadužbinu koja će nositi njegovo ime. Na Bešnjaji, gde je nekada postojalo dečije odmaralište.

„Ja sam u ovaj objekat uložio sve. I svoj život i detetov život, prošlost i budućnost. Novac i srce. Sve. Ništa više nemam. Samo imam ovo i viziju da ovo ime živi kroz objekat. Samo da piše ovde dečije odmaralište “Bogdan Milanović”, da deca jurcaju po šumi i moja misija je završena“, kaže donator Slavoljub Milanović.

N1

Nailazio je u svojoj misiji na brojne administrativne probleme, ali je ipak dobio podršku gradonačelnika. I sada je sve u rukama grada, koji prema ugovoru, odmaralište treba da privrede nameni.

„Rokova tačno nema, ali imamo rokove sada za pripremu tenderske dokumentacije i tako dalje, nakon toga, kada izaberemo izvođača, mi ćemo nastaviti radove dok ne sprovedemo ceo projekat do kraja“, smatra gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić navodi:

„Nije realno da ovaj objekat završimo pre 2025. godine. Da li će to biti mart ili jun zavisi od vremenskih uslova ali i zbog samog postupka javne nabavke.“

Do sada je u novi objekat, samo donator uložio oko 500 hiljada evra. Nada se samo da novac, koji je jednim delom i njegov sin zaradio kao uspešan programer u Americi, neće biti uzaludno potrošen.

„Meni je važnija ljudska reč gradonačelnika Dašiča i zamenika Ružića. Ljudska i očinska data reč da će ovo biti završeno i da se neće stati sa radovima”, kaže Milanović.

Kako kaže, u to ne želi da sumnja.

Ipak, strepnja mu ne da mira. Sve do trenutka dok se ne uveri da je grad ispunio svoje obaveze, ali pre svega dato obećanje: da se na ovom mestu, baš gde je i njegov sin provodio srećne dečačke dane, uskoro čuju dečiji smeh i žagor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare