Otkrivena bista načelnika 63. padobranske koji je stradao na Košarama

Vesti 28. jan 202316:2257 komentara
Fonet/ Ministarstvo odbrane Srbije

Spomen-bistu potpukovniku Goranu Ostojiću, stradalom načelniku štaba 63. padobranske brigade, otkrio je u subotu u Bačkom Dobrom Polju ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa Marinom Ostojić, suprugom stradalog heroja sa Košara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ostojić je poginuo 28. jula 1998. godine u rejonu Juničkih planina, u blizini karaule Košare.

„Naša obaveza kao države je da se ovo nikada ne zaboravi i da nemamo opet protok vremena od gotovo 25 godina, a da se ne setimo svojih heroja ili da to tiho i stidljivo govorimo ili da pokušaju ponovo da nam izbrišu sećanje i pamćenje na ono što smo i ko smo“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, potpukovnik Goran Ostojić Ostoja bio je jedan od najboljih mladih oficira u nekadašnjoj Vojsci Savezne Republike Jugoslavije, a sudbina je učinila da ode u večnost i legendu „kao najveći patriota, div, junak velikog srca, najhrabriji među najhrabrijima“.

Fonet/ Ministarstvo odbrane Srbije

„Danas Srbija jača svoju vojsku, jer nema države bez snažne vojske i više nikada se neće ponoviti da neko administrativnim merama ukida naše slavne jedinice, da neko oduzima zastave 63. padobranskoj ili 72. brigadi, jer su te zastave ovenčane njihovim pobedama i odlikovane stradanjem njihovih pripadnika“, kazao je Vučević.

Kako je naveo, Srbija se neće odreći nijedne jedinice ni svoje vojske i svojih junaka, jer je to obaveza i njihov amanet prema nama i Srbija je svesna da će „uvek biti i roda i izroda, ali nikad neće dozvoliti da se baci ljaga ili senka prošlosti na naše heroje“.

Vučević je obećao da se Srbija neće odreći slobode i nezavisnosti i da će dati sve od sebe da nastavi da jača, da pobeđuje na svim poljima, da hoda uspravno i da bude ponosna, kao i da će činiti sve da nijedna buduća generacija ne bude morala da podnese žrtve koje su podneli da bismo mi danas živeli slobodno i ponosno.

Komentari

Vaš komentar