Otvoren konkurs za prijem 100 podoficira u RV i PVO Vojske Srbije

Vesti 11. jun 202212:192 komentara
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za prijem 100 podoficira u profesionalnu vojnu službu u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO), saopšteno je.

Pravo prijavljivanja imaju punoletni građani Srbije do 27 godina, koji su završili četvorogodišnju srednju školu i „zadovoljavaju psihofizičke, bezbednosne i ostale kriterijume predviđene konkursom“.

Pročitajte još

„Mladići i devojke koji prođu proces selekcije biće upućeni na šestomesečni Kurs za podoficire, nakon čega će dobiti činove i stupiti u profesionalnu vojnu službu. Tokom trajanja Kursa za podoficire kandidati će biti smešteni u centrima za obuku Vojske Srbije, gde će imati obezbeđenu besplatnu ishranu, zdravstvenu zaštitu, kao i redovna mesečna primanja“, stoji u saopštenju.

Konkurs je otvoren za formacijska mesta tehničara za avione, helikoptere, radare, računare, naoružanje, elektro i radio opremu, zatim za pozicije radio-relejaca, radio-teleprinterista i telefonista, kao i za pozicije operatora i vozača, zbog čega je jedan od uslova za konkurisanje na više od polovine formacijskih mesta posedovanje vozačke dozvole B kategorije.

Potencijalnim kandidatima nudi se zaposlenje u 204. i 98. vazduhoplovnoj brigadi, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva, 126. brigadi vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja i 210. bataljonu veze, a mesta službovanja budućih vodnika biće Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Sombor, Mladenovac, Batajnica, Stari Banovci, Jakovo, Kačarevo, Lađevci i Zuce.

Rok za prijavljivanje je 30. jun, a detaljne informacije zainteresovani mogu dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na brojeve telefona 011/3074–011, 011/3074–073 i 011/3074–008 kao i putem linka.

Komentari

Vaš komentar