Otvoren za saobraćaj most preko Save kod Ostružnice

Vesti 22. jan 202314:4015 komentara
Auto put, autoput, put, suženje puta
Izvor: Shutterstock

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić objavio je na svom Instagram nalogu da je od danas most na Savi kod Ostružnice pušten u punom profilu za saobraćaj.

Danas je most pušten za saobraćaj, a narednih meseci nastaviće se radovi na donjem profilu mosta zbog čega će brzina biti ograničena na 80 kilometara na sat do završetka svih radova. Brzina će se kontrolisati kamerom sa radarom, najavio je Vesić.

Posle uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok – Dobanovci, naveo je on, stvorili su se uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina, pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera.

Gradnja ovog, bezmalo dva kilometra dugog mosta, tokom 90-tih godina prošlog veka nije bila laka u vreme dok je Srbija bila pod sankcijama. Posle završetka izgradnje 1999. godine, ne dočekavši da pređe saobraćaj preko njega, most je srušen u NATO agresiji, predočio je Vesić.

Ostružnički most je izgrađen 2005. godine, a proteklih 15 meseci potpuno je saniran. Vrednost posla iznosi oko 900 miliona dinara, navodi se u objavi.

Komentari

Vaš komentar