Otvorena knjiga žalosti povodom smrti ambasadora Olivera Antića

Vesti 21. feb 202211:40 3 komentara
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković upisao se u knjigu žalosti povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića, navodeći da je on bio "istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese".

Povezane vesti

Antić je, prema rečima Selakovića, kao profesor građanskog prava bio pragmatičan i racionalan, sa ozbiljnim osećajem za primenjivost, i umeo je vanredno dobro i da piše i da govori i da misli, prenelo je ministarstvo spoljnih poslova (MSP).

„Oliver je dao poseban doprinos unapređenju naših odnosa sa Portugalijom, a prijateljstvima koja je stvarao veoma zapaženo je u tamošnjoj javnosti jačao ugled naše zemlje i uklanjao stereotipe smišljeno i zlonamerno širene tokom smutnih i teških 90-ih godina prošlog veka“, naveo je Selaković.

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu u utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova, u zgradi MSP (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi: [email protected].

Ambasador Antić biće sahranjen u Lisabonu u petak 25. februara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare