Otvoreni i Jarinje i Brnjak, normalizovan saobraćaj

Vesti 01. avg 202220:21 > 20:3211 komentara
N1

Kosovska policija (KP) saopštila je da su prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za kretanje građana i robe.

Na osnovu zvaničnih informacija dobijenih od policijskih uprava, kao i od Regionalne direkcije Severna Mitrovica, uklonjene su sve barikade koje su se nalazile na putevima u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, saopštila je kosovska policija.

Povezano:

Nakon uklanjanja barikada i oslobađanja puteva za saobraćaj, sada su oba granična prelaza otvorena za slobodan promet i kretanje svih građana i robe, navodi KP.

Kosovska policija sa policijskim jedinicama, kako su naveli, nastaviće da obavljaju policijske zadatke i ovlašćenja u skladu sa zakonskim procedurama, u službi svih građana bez razlike.

Podsećamo, na severu Kosova uklonjene su danas barikade sa svih puteva, kako bi se omogućio saobraćaj, ali prelazi Jarinje i Brnjak su do večeri i dalje bili zatvoreni.

Barikade su juče postavili Srbi uoči početka primene odluka Prištine o registarskim tablicama i ličnim dokumentima. Nakon pritisaka iz međunarodne zajednice, Vlada Kosova je noćas pristala da odloži primenu tih mera za 30 dana. Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je jutros da će mere reciprociteta prestati da se primenjuju, čim se uklone sve barikade.

Komentari

Vaš komentar