Ove vesti ste mogli da vidite samo na N1

Vesti 29. jul 202216:39 > 16:50 40 komentara
redakcija N1
N1

Televizija N1 nije dobila nacionalnu frekvenciju, pošto je Savet REM odlučio da je dodeli onim televizijama koje su je i do sada posedovale. Podsetićemo vas na vesti koje ste mogli da ispratite samo na N1.

Javnost ne bi ni znala šta se dešava ispred Skupštine Srbije, da N1 nije imao vanredni program u julu 2020. Gledaoci ne bi imali priliku da vide ni brutalnu akciju policije, niti upad demonstranata u Skupštinu.

Ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom niste mogli da vidite ni prilog, a ne dokumentarnu emisiju, u kojoj ekskluzivno N1 donosi obdukcioni nalaz, koji pokazuje da je smrt vodnika Dejana Stojkovića nasilna i da se ugušio udisanjem toksičnih gasova, kao i da niko nije optužen za smrt podoficira koji je, slušajući naređenje svojih pretpostavljenih, ostao u borbenom vozilu kojim je komandovao, iako se aktivirao protivpožarni aparat. Ovde možete pogledati dokumentarni film „Poslednja počast“.

Za potrebe infrastrukturnog projekta od nacionalnog značaja, kosovski biznismen otvorio je kamenolom u blizini njihovih domova – eksplozije, prašina i kamioni teški i po nekoliko desetina tona postali su njihova realnost. Sličnu agoniju prošli su i meštani sela Ba sa kamenolom u vlasništvu osoba sa „crne liste“ Sjedinjenih Američkih Država, naročito u periodu kada se gradila deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Ljiga do Lajkovca.

N1 je tu priču objavila u okviru serijala Ispod površine, u dokumentarnom filmu „Kraljevi asfalta“.

N1 je otrkio i kako je funkcionisala šema sa lažnim PCR testovima u jeku pandemije koronavirusa.

Kamera N1 prva je snimila i uslove u kojima rade vijetnamski radnici, angažovani na izgradnji kineske fabrike Linglong u Zrenjaninu.

Pre toga, N1 je u dokumentarnom filmu „Pingpong Linglonga“ otkrila i kako se, otkad su 2018. direktnom pogodbom Srbija i Kina ugovorile izgradnju fabrike guma u Zrenjaninu, najavljenu kao najveću stranu grinfild investiciju u zemlji, to pretvorilo u trogodišnju aferu – bez epiloga.

Pogledajte ceo film:

Na samom početku rada televizije N1, naša kamera je zabeležila incident na Paradi ponosa 2014. godine, kada je prebijen brat predsednika Srbije, Andrej Vučić.

N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare