Imena kandidata za članove Visokog saveta tužilaštva i Visokog saveta sudstva

Vesti 26. mar 202321:57 > 23:21 6 komentara

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu usvojio je listu od osam kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva, koju će predložiti Skupštini, koja treba da izabere četiri istaknuta pravnika. Članovi Odbora prihvatili su i još dva kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva.

Predsednik Odbora Vladimir Đukanović rekao je da je na prošloj sednici izabrano sedam kandidata, a da je večeras sa 11 glasova podržana i kandidatura Dušana Puriću, zaposlenog u Koridorima Srbije.

Poznajem ga, zajedno smo studirali i on je paralelno studirao dva fakulteta, Pravni i Fakultet političkih nauka, po deset ispita je davao u roku i on je odličan kandidat, rekao je Đukanović.

Za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Skupština Srbije izabrano je osam kandidata: Miroslav Đorđević iz Beograda, Dušan Purić iz Beograda, Predrag Ćetković iz Novog Sada, Vesna Luković iz Novog Pazara, Vladimir Simić iz Beograda, Nenad Tešić iz Novog Beograda, Jelena Glušica iz Beograda i Bojan Petrović iz Beograda.

Članovi Odbora prihvatili su i još dva kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva u novom sastavu uvedenom nedavnom promenom propisa, koje bira Narodna skupština.

Kandidati su Žikica Dronjak iz Novog Sada i Nataša Delić iz Beograda, saopštila je Skupština Srbije.

Na prethodnoj sednici Odbora, za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva koje bira Narodna skupština, izabrano je šest kandidata.

Odbor je doneo i odluku da 1. aprila u 10 sati bude organizovano javno slušanje, na kojem će se predstaviti utvrđeni kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva u Domu Narodne skupštine.

Komentari (6)

Vidi sve komentare