Pacoli: Džaka nosio sveto ima na dresu, ja ću da platim ako ga FIFA kazni

Vesti 04. dec 202217:12111 komentara
granit džaka
Izvor: REUTERS/Suhaib Salem

„Ako ime Jašari zabrine FIFA ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen zbog toga što je nosio ovo sveto ime posle meča, platiću tu kaznu lično u ime albanskog naroda“, poručio je na svom Fejsbuk profilu lider Alijanse za novo Kosvo (AKR) Bedžet Pacoli.

Kaže da je o tome danas lično obavestio ovog reprezentativca Švajcarske albanskog porekla.

„Sada idemo dalje i želimo im puno sreće protiv Portugala“, poručio je Pacoli na Fejsbuku, a prenosi KoSSev.

Podsetimo, Srbija je u petak na Svetskom prvenstvu u Kataru poražena od Švajcarske – 3:2.

Ova vest je izazvala oduševljene kod Albanaca sa Kosova koji švajcarski tim doživljavaju kao nacionalni zbog dva reprezentativca albanskog porekla koja su u njemu – Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Tako se, nakon pobede, slavilo na ulicama gradova na Kosovu, dok su se najviši prištinski zvaničnici oglašavali i čestitali Švajcarskoj, a prvenstveno Džaki i Šaćiriju čije su slike objavljivali na društvenim mrežama.

Te iste noći oglasio se i Bedžet Pacoli uz poruku – „dva albanska lava protiv Srbije. Čestitamo pobedu!“.

Ime na dresu nema nikakve veze sa OVK

Granit Džaka je po završetku meča sa Srbijom obukao dres sa brojem 26 na kome je pisalo Jašari, što je na društvenim mrežama u Srbiji protumačeno kao „odavanje počasti“ nekadašnjem osvnivaču OVK Ademu Jašariju.

Sam Džaka, koji je proglašen i za igrača utakmice je, međutim, nakon meča objasnio da to nije bila u pitanju politička poruka, već da je reč o dresu njegovog saigrača Ardona Jašarija, švajcarskog reprezentativca čiji su roditelji iz Severne Makedonije.

„On je mlad igrač sa kojim se odlično slažem. Obećao sam da ću, ako postignem gol, obući njegov dres“, kazao je Džaka.

Ukoliko FIFA odluči da kazni Džaku posle meča sa Srbijom, to neće biti prvi put. Naime, Džaka i Šaćiri bili su kažnjeni i posle utakmice sa „Orlovima“ na Svetskom prvenstvu 2018. godine, kada su golove proslavljali tako što su šakama imitirali orla – albanski nacionalni simbol.

Komentari

Vaš komentar