Pajtić: Nasilje nad građanima koji protestuju modus operandi Aleksandra Vučića

Vesti 23. jul 202213:2210 komentara
Protest novi sad, sednica skupštine GUP, skupština novi sad, sukob, građani, policija, obezbeđenje, bele majice, hapšenje,
N1

Nasilje nad građanima koji protestuju protiv režima je uobičajeni modus operandi Vučića i njegovih saradnika. Na gotovo identičan način su slični nasilnici borilačkim zahvatima nasrtali na novinare i demonstrante prilikom prve predsedničke inauguracije aktuelnog predsednika Srbije, ocenjuje profesor prava i bivši predsednik DS Bojan Pajtić.

Podseća da smo nakon Vučićeve prve inauguracije kasnije saznali da je “pretorijansku gardu” u civilu predvodio izvesni “Velja Nevolja”.

Povezane vesti:

„Vidimo ovih dana i epilog mnoštva tragedija koje je prouzrokovala njegova grupa, formirana i podržana od strane režima. Velje više nema, ali su nevolje ostale i sve su veće. Juče je nova parapolicijska formacija od građana glavnog grada pokrajine branila mafijaški projekat “Novog Sada na vodi”. Oni koji su u sali Skupštine glasali za GUP koji u sebi nosi elemente urbicida i oni koji su maltretirali građane koji su izražavali svoje neslaganje sa tom odlukom imaju jednog gazdu, koji je uzurpirao sve intitucije u državi. Utoliko je groteskna njegova izjava da je tek dan kasnije saznao za nepočinstva koja je njegova “vojska” počinila u Novom Sadu“, ističe Pajtić za „Danas“.

Sejdinović: Snimci snažno uznemirili javnost

Novinar Nedim Sejdinović kaže za „Danas“ da je očigledno da su snimci sa protesta, na kojima se vidi kako se policija, a posebno civilna lica sumnjivog izgleda, brutalno obračunavaju sa građanima, snažno uznemirili javnost – „da je morao da se u priču uključi i vrhovni Minhauzen“.

„Tačno je da mnogi hipnotisani građani Srbije više veruju njemu nego svojim očima, ali ne baš svi. Ne znam koliko će svojim istupom uspeti da sanira štetu, bar što se tiče Novog Sada, gde naprednjaci ionako ne stoje nikako dobro. Iako nabubreo, ovaj grad nije baš toliko prevelik da ljudi u međuvremenu nisu shvatili ko vlada njime“, navodi Sejdinović.

Prema njegovim rečima, Novi Sad je dovoljno mali grad da se zna da su nasilnici koji su se iživljavali nad građanima pripadnici raznoraznih kriminalnih grupa.

„I zanemaruje se ordinarna činjenica da zahtev demonstranata nije bio da uđu u skupštinu, nego da se jedan predstavnik građana obrati odbornicima. Toliko o demokratiji. Verujem da će ovakvih scena biti sve više jer će naprednjaci i investitori po svaku cenu hteti da zaštite svoje poslove vredne milijarde evra, samo u Novom Sadu. Valjda će se građani probuditi pre nego što osvanu u državi koja je u potpunosti privatno vlasništvo političke klase na vlasti“, zaključuje Sejdinović.

Komentari

Vaš komentar