Pajtić: Privrženost nacionalnim interesima svodi se na neodlazak Vučića u toalet

Vesti 16. sep 202217:39 21 komentara
N1

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnji predesdnik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da se privrženost predsednika Srbije Aleksandra Vučića nacionalnim interesima svodi na to koliko dugo nije otišao u toalet.

“Ono što ovu banalnu situaciju čini tragikomičnom je i činjenica da on na taj način ponižava i svoje saradnike i poslanike. Pa, nisu svačiji probavni organi sposobni da toliko dugo izdrže. On na taj način banalizuje temu i svodi je na prostački nivo. Ono što je najupečatljivije je upravo to poniženje saradnika koji ne smeju odu u WC, jer njihov vođa ne ide. Srbija je spala na to da se mera privrženosti nacionalnim interesima meri dužinom vremena tokom kog nije upotrebljen toalet. To je tužno i banalno, a istovremeno i govori o ljudima koji danas upravljaju državom”, kaže Pajtić.

Povezane vesti:

Predsednik Srbije, tokom dva dana boravka u Skupštini, najviše vremena je proveo na raspravu i svađu sa političkim protivnicima, o kojima je, reklo bi se, znao praktično sve. “Malu pomoć” dobio je od svojih saradnika, koji su mu neumorno dodavali papire i fascikle sa kompromitujućem materijalom, a opozicionari sumnjaju da je u čitav posao umešana i Bezbednosno-informativna agencija.

“Očigledno je da su režimu ponestali svi argumenti u odbrani politike koja je neodrživa i štetna. Budući da nemaju argumente, oni su posegnuli za dehumanizacijom političkih protivnika. Reč je o najbanalnijem načinu političke borbe koji je primeren isključivo autoritarnim režimima. Konačno, može se postaviti pitanje da li je predsednik zloupotrebio službe koje su nadležne da štite sve građane, budući da je očigledno da raspolaže dosijeima predstavnika opozicije”, kaže Pajtić za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare