Pajtić: REM nezavisan od izvršne vlasti? Pa nismo svi somovi i šarani

Vesti 11. avg 202211:00 > 18:06 12 komentara

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić ocenio je da je režim odlukom da se nacionalna frekvencija ne dodeli TV N1 pokazao da mu nije stalo ni do medijskog pluralizma, niti do toga da objektivni mediji budu vidljivi u našoj zemlji.

Povezane vesti

„Jasno je da pojedine televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju nisu činile prekršaje, nego zločine nad građanima Srbije, nad političlkim protivnicima ovog režima i nad elementarnom pristojnošću u ovoj državi. Pokušaj Olivere Zekić da to poredi sa neplaćanjem Infostana je pokušaj davanja indulgencije svim tim televizijama, gde se ta indulgencija očito plaćala, jer ne vidim nikakav razlog, ukoliko ne slušate izvršnu vlast, zašto bi dali frekvenciju televizijama koje čine sve samo ne ono zašto su zakonom obavezne“, istakao je Pajtić.

On je podsetio da te televizije nemaju dečije edukativne programe, kao ni ravnopravnu zastupljenost političkih stranaka.

Prirodna je reakcija Igora Božića, shodno tome da je očigledno bilo kakav će biti ishod, i prirodno je da se oni koji su dobili frekvencije nisu bunili, jer su znali unapred da će ih dobiti. Da se ne šalimo, svi smo znali da N1 i Nova S neće dobiti frekvenciju. Govoriti o tome da je REM nezavisan od izvršne vlasti… ipak, nismo ni somovi ni šarani“, rekao je Pajtić.

Konstatuje da se režim prema nezavisnim medijima odnosi na isti način kao i prema političkim protivnicima.

„Imamo tu jedan začarani krug. Režim ne dozvoljava medijski pluralizam, ne dozvoljava medijima koji su objektivni da budu vidljivi, čak uništavaju i SBB. Takav režim i takva država nikada neće biti primljena u EU“, istakao je Pajtić.

Ocenio je da režimu Aleksandra Vučića ne odgovara članstvo u Evropskoj uniji, i da čini sve da za vreme sadašnje vlasti Srbija ne postane ozbiljan kandidat za članstvo u EU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare