Palmer i Dačić: SAD žele kompromisno rešenje, neće pritiskati strane u dijalogu

Vesti 12. mar 202117:15 1 komentar
Metju Palmer
N1

Sjedinjene Američke Države žele da se pronađe kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine i ne nameravaju da vrše pritisak na strane u dijalogu, poručio je specijalni predstavnik Stejt Departmenta Metju Palmer u razgovoru sa predsedikom Skupštine Ivicom Dačićem.

Palmer je, u video razgovoru, informisao Dačića o sastancima koje je prethodnog dana imao sa predstavncima Prištine, uz napomenu da SAD pružaju punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima.

Dačić je istakao je da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnh godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju, saopštila je Skupština Srbije.

On je izrazio je spremnost da na novoj funkciji radi na jačanju veza između Skupštine Srbije i Kongresa SAD, a podvukao je važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na viskom nivou čim se za to steknu uslovi.

Dačić je Palmera obavestio i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare