Pančevački novinar: Očekujem reakciju nadležnih nakon pogrebnih venaca na ulazu

Vesti 21. sep 202213:24 11 komentara

Novinar iz Pančeva Slobodan Dukić izjavio je za N1 da očekuje reakciju nadležnih organa nakon što su mu nepoznate osobe ostavile dva pogrebna venca na ulazu u njegovo dvorište. On sumnja da se ovo desilo zbog njegovog teksta o sumnjivoj diplomi lokalnog funckionera.

Podsetimo, Nepoznati počinioci ostavili su tokom noći dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje novinara i saradnika sajta „Pančevo Si Ti“ Slobodana Dukića u selu Šumarak, u opštini Kovin, saopštila je redakcija tog internet portala.

Povezane vesti

„U jutarnjoj magli uočio sam nešto što tu ne postoji. Moja kapija je uvek otvorena, priđem bliže i vidim vence. na oba stuba. To me naravno uznemirilo. otišao sam do kuće, uzeo kameru i snimio. Prvo mi je palo napamet da je to poruka ili opomena zbog poslednjeg teksta u kojem sam pisao da osoba bliska predsedniku opštine Kovin, Dušan Maksimović, poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj škol“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, prijatelji pomenutog pomoćnika predsednice opštine nekoliko dana pre ovog događaja su ga kontaktirali i pokušali da utiču na njega u vezi sa pisanjem ovog teksta. Uveravali su ga da je sporna diploma „čista“.

„Dovodim u vezu njih sa njim, jer pretpostavljam da je on to njima javio. Oni mene znaju iz voiđenja. Ja njih viđam na ulici, tu i tamo, u autu, kada prođu“, kaže on.

Nakon poziva koje je primio, javio se PU Pančevo i podneo prijavu za uznemiravanje.

„Očekujem da konačnu sudbinu o krivičnoj prijavi da tužilaštvo. I pretpostavljam da će me pozvati na razgovor“, zaključlio je on.

Bodrožić: Nadležni hitno da pronađu počinioce i zaštite Dukića

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić osudio je ovaj postupak i pozvao nadležne da nađu počionioce ovog dela. On je ocenio da su postavljanjem pogrebnih venaca počinioci pokazali novinaru Dzukiću šta misle o njemu i šta mu žele.

„To je otvorena pretnja. Portal Pančevo siti, kao i mnogi lokalni nezqavisni mediji imaju problema, pritiskem napade i uvrede. To je niz bezobzirnih napada, pre svega na urednika Nenada Živkovića, a evo sada je i kolega Dukić doživeo to“, rekao je on.

Podseća da su mediji i pojedini opozciioni političari ukazivali na čudne veze u pančevu između vlasti  i klana Belivuk, i njihovih ogranaka.

„To je opasna ekipa zbog koje sa pravom treba da strahujemo za naše kolege iz Južnog Banata. Poslednjih nekoliko godina se pokazalo da su nemilosrdni u obračunu sa nezavisnim novinarima“, kazao je Bodrožić.