Panić tvrdi da ga Nonić progoni, on kaže – neslaganja u njegovom radnom vremenu

Vesti 17. jan 202313:59 11 komentara
N1

Srđan Nonić, urednik Niške inicijative, koji je snimao Nikolu Panića, urednika drugog portala, zaposlenog u Gradskoj upravi u Nišu, koji ga je zbog toga napao i jurio po centralnom gradskom trgu, rekao je za N1 da je "zapanjen" izjavom Panića da ga "progoni". Nonić kaže da je juče u Tužilaštvu saslušan u svojstvu građanina, a pred kamerom N1 je pokazao dva odgovora iz Gradske uprave o radnom vremenu Panića, koji se - ne poklapaju.

Jedan urednik portala, koji je ujedno i poznati predstavnik Srpske napredne stranke zaposlen u Gradskoj upravi u Nišu, usred bela dana, na centralnom gradskom trgu juri urednika drugog portala, kritički orijentisanog prema vlasti. Bilo bi možda beznačajno da nema snimka koji je zapalio društvene mreže.

Juče je Srđan Nonić, urednik Niške inicijative, saslušan u Tužilaštvu. Tužilac se raspitivao o detaljima u vezi sa nastankom snimka, zbog čega je Nonić snimao Nikolu Panića, urednika drugog portala, zaposlenog u Gradskoj upravi u Nišu, on je s početkom svoje stranačke karijere bio zadužen za informisanje u SNS, bez problema iako radi u Gradskoj upravi prisustvuje svim konferencijama koje su bitne, sa svih izveštava afirmativno, podseća reporter N1.

Na snimku koji je načinio Srđan Nonić vidi se Nikola Panić, gradski činovnik i urednik prorežimskog portala i jedne radio stanice kako ulazi u kockarnicu i uviđa da ga Nonić snima, počinje da mu preti i počinje da ga juri centralnim gradskim trgom. Mnoge su reakcije na društvenim mrežana, u jednom delu snimka se čuje kako Panić preti određenom osobom koja se zove Nebojša.

Panića je reporter N1 pozvao da čuje i njegovu stranu priče, ali rekao je da mu se zdravstveno stanje danas pogoršalo, da ima izuzetne bolove u nozi i medicinsku dokumentaciju. U SMS poruci ga je reporter N1 zamolio da čuje njegovu stranu priče.

Pročitajte još

Kaže da ga „više od mesec dana čovek (Nonić) proganja, prati, preti i njemu i porodici“.

„Sve je počelo kada sam ga tužio zbog uvrede, neka nadležne institucije rade svoj posao, mada se ja više ne osećam bezbedno ni za sebe ni za svoju decu“, naveo je on u poruci.

Srđan Nonić kaže da je „zapanjen tom njegovom izjavom“.

„Ja bih ga zamolio ako je to tačno, da javno objavi podatke. Ja se temom gospodina Panića ne bavim od juče, sindromom zaposlenih ljudi u Gradskoj upravi koji ne idu na posao, vidimo šta radi u svoje radno vreme. Razlog je to što sam došao u posed dokumentacije koja kaže kad je njegovo radno vreme i na kojoj lokaciji. Taj dokument kaže da on radi od 7.30 do 15.30 u Nikole Pašića 24, tu je Uprava. Prvo sam ga zatekao oko 9.40h na jednom pressu, zatim u 12 na pressu u PU Pčelica, a onda sam ga zatekao u centru grada da ulazi u kockarnicu“, kaže.

Nonić kaže da je juče u Tužilaštvu saslušan u svojstvu građanina.

„Kada sam predočio tužioci zbog čega sam išao da snimam Panića, i objasnio kako ide finansiranje njegovog medija, tužilac je odlučio da trenutno Panića sumnjiči za krivično delo prinuda u pokušaju i bićemo zajedno saslušani početkom marta u Tužilaštvu“, kaže.

Nonić je pokazao i dva odgovora iz Gradske uprave – koja se ne poklapaju.

„Zahtev Gradskoj upravi sam poslao 13.12. tražio sam da mi kažu gde, u koje vreme i na kojoj lokaciji radi. Ja sam 26.12. dobio dokument gde se kaže da Nikola Panić radi na poslu pozivnog centra, radno vreme mu je od 7.30 do 15.30h, a onda su mi juče posle saslušanja poslali nov papir koji kaže da on ima fleksibilno radno vreme od 7.30 do 9 i od 14.30 do 19.30 i dokument se razlikuje jer je i radno mesto drugačije od prvog dokumenta koji sam dobio. Prvi dokument koji sam dobio, zahtev za njega je otišao 13. decembra, a drugi je navodno izrađen 6. decembra ili sedam dana pre zahteva. Ja imam opravdanu sumnju da su oni falsifikovali ovaj dokument“, kaže Nonić.

Zbog toga je, kaže, poslao još dva zahteva Gradskoj upravi.

„Ali sam poslao i krivičnu prijavu povodom svih ovih papira i događanja“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare