Pantićev advokat: Razgovarao sam s njim, dobro je, ima terapiju

Vesti 22. dec 202214:48 6 komentara

Ljubomir Pantović, advokat bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića, čije hapšenje je bilo povod da Srbi postave barikade na severu Kosova pre 13 dana, kazao je za N1 da se čuo telefonom sa Pantićem, da se on oseća dobro, rekao mu je da se sa njim dobro postupa, nema nekih primedbi, "osim što sam kod njega primetio nervozu jer se već 13 dana nalazi u jednom kontejneru, uskom prostoru bez mogućnosti da izađe na čist vazduh i komunicira sa advokatom i porodicom".

Dodao je da je bio u Osnovnom sudu u Prištini koji je i odredio pritvor Pantiću, gde je podneo pisani zahtev da mu se omoguće posete advokata i porodice, kao i da mu se obezbedi bar telefonski razgovor, i taj zahtev mu je i uslišen.

Povezane vesti

Prema rečima Pantovića, Pantić je potvrdio da ima sve što mu je potrebno, kao i svu potrebnu terapiju.

„Nadam se da će uskoro biti u normalnoj ustanovi za pritvor, i da će sam pritvor vrlo brzo biti ukinut, jer nije ni bilo zakonskih razloga da mu se odredi pritvor“, ukazuje Pantović.

Potvrdio je da se Pantić nalazi u vojnoj bazi u blizini Jarinja.

„Njegov boravak tu nije legalan, jer prema kosovskom zakonu o krivičnom postupkom pritvor se izdržava u ustanovama za pritvor, nikako van tog mesta. Kosovske vlasti to pravdaju vanrednom situacijom izazvanom barikadama, odnosno da su barikade krive što Pantić ne može biti u ustanovi za pritvor“, kazao je Pantović.

Dodao je da je juče devet policajaca helikopterom iz te baze prebačeno u Prištinu, ali ne i Pantić, ocenjujući da je on sada u nekoj ulozi taoca.

Naveo je i da mu je sudija iz Osnovnog suda rekao da dokle god traje situaija sa barikadama nije u mogućnosti da izda dozvolu za redovnu posetu Pantiću, „tako da se u tom smislu bojim da se ništa neće promeniti narednih dana“.

Na pitanje za šta se zapravo tereti Pantić, njegov advokat je pojasnio da se njemu stavlja na teret krivično delo – izvršenje terorističkog dela.

„On je navodno učestvovao u terorističkom aktu – napadu na biračko mesto u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi, radi sprečavanja održavanja lokalnih izbora koji su bili zakazani na severu Kosova pa su odloženi“, naveo je Pantović.

Danas je u podne počeo protest na severu Kosova koji je Srpska lista najavila kao najveći ikada. Na tom protestu obratio se i sin Pantića, koji je kazao da barikade nisu postavljene samo zbog njegovog oca, već je to samo kap koja je prelila čašu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare