Pao je sneg, zabelelo se u većini krajeva u Srbiji

Vesti 20. jan 202307:201 komentar

Ovo jutro je u većini krajeva u Srbiji osvanulo sa snegom. Zabelelo se u Beogradu, Novom Sadu, Sjenici, Požegi, Valjevu, Loznici, a na Zlatiboru i Pešteru veje. 

Sneg veje na području Zlatiborskog okruga. Putari su na terenu, a putevi su prohodni, objavio je RTS.

Vozačima se savetuje da prilagode vožnju uslovima saobraćaja, pogotovo zbog temperature – 2, koja je ovoga jutra na Zlatiboru i ka Novoj Varoši.

U Beogradu se saobraćaj odvija nešto sporije pošto nisu sve ulice očišćene.

Sneg pada u Novom Sadu, Valjevu, Loznici, Sjenici, Požegi.

Prema najavi RHMZ, danas se u većem delu Srbije ujutro i pre podne očekuju mešovite padavine – kiša i sneg, a popodne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina.

U toku noći sa jugozapada Srbije se očekuje novo naoblačenje sa snegom.

Upozorava se na snežne padavine u brdsko-planinskim predelima danas i za vikend i početkom naredne sedmice. Predviđa se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Negotinskoj Кrajini povremeno jak, a u toku noći se pojačanje vetra očekuje i u planinskim predelima.

Najniža temperatura će se kretati od minus dva stepena Celzijusa na severu Bačke i Banata, do sedam stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od dva do pet stepeni na jugu i istoku, do devet stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije. Ujutro i pre podne padaće slaba kiša, a u višim delovima grada susnežica. Popodne će biti suvo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Temperatura od dva do četiri stepena Celzijusa.

Mešovite padavine – kiša i sneg ponovo se očekuju u drugom delu noći.

Komentari

Vaš komentar