Parandilović: Referendum – jedini način da se spreči izdaja Kosova

Vesti 24. mar 202314:01 18 komentara
MILOŠ PARANDILOVIĆ
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Pokreta Novo lice Srbije Miloš Parandilović ocenio je da je jedini način da se na miran način "spreči izdaja" Kosova inicijativa Narodne stranke za raspisivanje referenduma o evropskom sporazumu za Kosovo.

„Ako Ustavni sud ćuti na veleizdaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predaju kosovskim Albancima i NATO-u 15 odsto naše teritorije, onda je jedini način da se to spreči izjašnjavanje naroda na referendumu, jer je narod nosilac vlasti“, rekao je Parandilović u saopštenju.

Parandilović je istakao da potpisivanje evropskog sporazuma „neizbežno vodi ka stvaranju Velike Albanije i novim ratovima na Balkanu“.

„Ako Kosovo uđe u UN, niko ne može da spreči ujedinjavanje teritorije Kosova i Metohije i Albanije, a takva nakazna država bi zatim težila da se proširi na teritorije Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke“, rekao je Parandilović.

On je ocenio da je izjašnjavanje građana na referendumu evropska vrednost i podsetio da se širom Evrope održavaju referendumi o mnogo manje važnim pitanjima od teritorijalne celovitosti.

„Ako u Evropi mogu da se održavaju referendumi o gradnji tržnih centara i zgrada, onda mogu i građani Srbije da se pitaju o Kosovu i Metohiji“, zaključio je ;Parandilović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare