Pastor: SVM u budućoj Vladi želi da ima nekoliko državnih sekretara

Vesti 14. jun 202221:12 8 komentara
N1/arhiva

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da ta stranka želi da u budućoj Vladi Srbije ima nekoliko državnih sekretara, a ne ministra ili potpredsednika.

Pastor je za RTV, upitan zašto SVM u budućoj vladi Srbije ne bi dao i više – ministra ili potpredsednika, odgovorio da misli da je trenutak takav da se mora „lupom gledati“ na sopstvene potencijale i mogućnosti.

Rekao je da je SVM „jedna mala stranka, jedna mala zajednica“.

„Ako možemo da obezbedimo nekolicinu državnih sekretara odgovornih za posao, odgovornih u odnosu na državu, to je praktično naš domet koji je i dan danas realan“, rekao je on.

Upiran da li bi odbio predlog da SVM da ministra za buduću Vladu, Pastor je odgovorio da nikada nije došao u siituaciju da, kako je naveo, „mora ili treba da odbije taj predlog“.

„Ne mislim da ću da dođem u tu situaciju, naprosto mislim da bi bilo neodgovorno sa naše strane, ako bi takav pristup imali, da mi insistiramo ili da, na bilo koji način, prihvatimo tu vrstu odgovornosti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, tu se ne radi samo o funkciji.

„Govorimo čitavo vreme o neverovatnoj složenosti okolnosti u kojima živmo, a prihvatiti se ministarskog mesta je strašno velika odgovornost i to odgovornost za preuzimanje zajedničke državne brige“, naveo je lider SVM.

Ocenio je da SVM „danas tu vrstu spremnosti i sposobnosti nema“ zbog toga što je, kako je podsetio, SVM prisutan u lokalnim samoupravama i na pokrajinskom nivou (u Vojvodini).

„Želimo biti prisutni u ministarstvima (Vlade Srbije) sa državnim sekretarima, naprosto je to naš realan domet“, rekao je Pastor.

Smatra da to nije malo, ukoliko predstavnici SVM, kao i do sada, odgvorno obavljaju funkcijhe državnih sekretara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare