Pavićević pitao o napadu na Lazovića, Orlić odgovorio „slušam gluposti“

Vesti 08. jun 202312:37 15 komentara
RTS/Printscreen

Poslanici Skupštine Srbije nastavilli su rad, a na početku sednice poslanici koriste pravo da postave pitanje nadležnima. Jedna od tema bio je napad na poslanika Radomira Lazovića ispred Skupštine.

Poslanik „Zeleno levog kluba Đorđe Pavićević rekao je da je odmah posle završetka jučerašnje sednice, nekadašnji poslanik Srpske napredne stranke Janko Langura sačekao poslanika Radomira Lazovića, zasuo ga falsikovanim novčanicama, gurao ga, unosio se u lice i vikao štiteći „lik, delo i imovinu Aleksandra Vučića i deteta Danila“, kako je sam rekao.

„Incident je trajao sedam do osam minuta i nije bio ni malo prijatan, a razlog je bizaran, što je Lazović juče čitao šta je Langura pisao na mrežama, pa je izrevoltiran objavio dodatne pretnje da će Lazovića možda upucati lovci i može da bude okrenut na ražnju“, rekao je Pavićević.

Pitao je da li je to početak dijaloga vlasti i opozicije, kako je moguće da čovek koji nije poslanik dođe svojim kolima na skupštinski parking i ugrozi bezbednost poslanika i da li će Zeleno levi klub dobiti snimak bezbednosnih kamera.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić odmah je odgovorio uvredama i rekao da sluša gluposti.

„Šta hoćete, nije mi jasno, snimak kako ste se svađali juče ispred skupštine. Šta hoćete? Snimak? Pa gledajte te vaše snimke, ko vam brani, okačili ste na mreže kako se svađate, šta još hoćete“, rekao je Orlić.

Poslanici bi danas posle poslaničkih pitanja trebalo da nastave razmatranje predloga da se oformi Anketni odbor radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare