„Jasno je ko ovo radi“: Pavle Grbović o grafitima kojima se poziva na bojkot izbora

Vesti 11. maj 202413:51 87 komentara
X/Pavle Grbović

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović objavio je fotografiju grafita "Bojkot 2.6.2024.", ispisanog na gradskom pločniku, i ocenio da je to delo vladajuće stranke.

„Jasno je ko ovo radi – isti rukopis kao za ‘Miloša Francuza’, dakle Srpska napredna stranka. Jasno je i zbog čega to rade – da unesu razdor i da odvrate ljude od izlaska na izbore kako bi lakše oteli i ono što im ne pripada. Ne dajte im“, objavio je Grbović na mreži X.

Sem fotografije ovog grafita iz Beograda, korisnici mreže te društvene mreže objavili su i fotografije grafita iz Novog Sada, gde se 2. juna, takođe održavaju lokalni izbori, naveo je Danas.

Koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ saopštila je danas da Srpska napredna stranka (SNS) organizovano ispisuje grafite po ulicama Novog Sada u kojima poziva na bojkot izbora jer se uplašila št opozicija udruženo izlazi na njih i to na jednoj izbornoj listi.“Vlast zna da velika izlaznost Novosađana na predstojećim izborima znači i njihov kraj, pa se trudi da građani steknu utisak da među opozicijom ima i onih koji pozivaju na bojkot“, navela je ova koalicija, prenosi Beta.

Kako je istakla, u Novom Sadu to nije slučaj i upozorila Novosađane da ne nasedaju na prljavu kampanju SNS jer nema opozicione stranke u Novom Sadu koja poziva na bojkot.

„Naprotiv, pozivamo na što veću izlaznost i na jedinstvo, kako bi naš grad bio prvi slobodan u celoj Srbiji“, poručili su iz ove koalicije koju čine NADA, u kojoj su Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, sve stranke Srbije protiv nasilja, građanski pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare