Pavlović: KRIK-u tužbe, a javnost se „kuva“ da zaboravi postupke

Vesti 03. avg 202213:38 > 14:24 komentara
N1

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović rekla je da se javnost "kuva" da zaboravi i zanemari postupke kojima se taj portal bavi dok istovremeno na adresu KRIK-a stiže jedanaesta tužba po redu, ovaj put od bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović. Komentarišući ponašanje njenog advokata Vladimira Đukanovića, Pavlović je rekla da on pokušava da bitku dobije van sudnice.

Pročitajte još:

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović tužila je KRIK zbog kršenja pretpostavke nevinosti i povrede časti i ugleda I tražila odštetu od šest hiljada evra. To je samo poslednja od 11. tužbi koje je KRIK dobio, a tužili su ih ili ljudi bliski vlasti ili članovi Srpske napredne stranke, rekla je Pavlović za N1 u emisiji Studio lajv.

Ona je podsetila da je KRIK do sada dobio tužbe od Bogoljuba Karića, Nikole Petrovića, Bratislava Gašića, Predraga Koluvije, a sada i od Hrkalović.

Govoreći o braniocu Koluvije i Hrkalović, Vladimiru Đukanoviću, gošća N1 kaže da njegovo pojavljivanje u tim postupcima ukazuje „da se tu neka klima menja“.

„Njegovo ponašanje pokazuje da je veoma duboko i lično u tim postupcima, što je nesvojstveno za nekog advokata. Advokati drže distancu kada su u pitanu ti postupci, procenjuju dokaze i ono što mogu u sudnici da dobiju. Đukanović pokušava da tu bitku dobije van sudnice“, istakla je Pavlović.

Dodaje da se od njega teško dobijaju informacije koje se tiču postupka protiv Hrkalović, a da su na pozive da se novinari sastanu sa njegovom branjenicom dobili ili ćutanje ili negativan odgovor.

Pavlović tužbu Hrkalović vidi kao deo pritisaka na KRIK I iscrpljivanje medija, jer novinari, kako kaže, počinju da se bave tužbama umesto svojim poslom.

„Konstantni su i pritisci iz centra vlasti. Pripadnici vladajuće stranke otvoreno pričaju da ti pritisci treba da se nastave. Na delu je relativizacija svih tih krivičnih dela o kojima mi pišemo, kuva se javnost da zaboravi i zanemari sve te postupke kojima se mi bavimo“, istakla je gošća N1.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live: