Pavlović (SPS): Voda za Valjevce poskupela 75, a ne 32 odsto kako kaže Vodovod

N1

Povodom nedavnog poskupljenja vode u Valjevu saopštenjem za javnost se oglasio šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u gradskoj skupštini Đorđe Pavlović.

Pavlović tvrdi da voda nije poskupela 32 odsto, kako je zvanično objavljeno, već da su građani u julu dobili uvećane račune za više od 75 odsto.

„Račun za jun četvoročlane porodice u Valjevu iznosio 1.393 dinara, a u julu račun za vodu iste te porodice iznosio je 2.218 dinara. Prosečan račun od 500 dinara dogurao je na 875 dinara. Po računici direktora JP „Vodovod – Valjevo“ to je 32 odsto“, stoji u saopštenju odbrnika Đorđa Pavlovića.

On tvrdi da direktor Vodovoda održava „stabilnost“ poslovanja tako što povećava cenu usluga, i sve unutrašnje slabosti i nesposobnosti prebacuje na teret građana.

„Umesto da otpustite parazite sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta ili nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama, a koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već samo trošku, direktor Ivan Filipović povećava cenu vode, isterujući od građana i poslednji novac za život“, stoji u saopštenju u kome se podseća i da JKP „Vodovod – Valjevo“ pripada Valjevcima, a ne direktoru Ivanu Filipoviću i njegovim nadređenima.

Šef odborničke grupe SPS Đorđe Pavlović, između ostalog, predlaže direktoru Vodovoda da pretrese platne spiskove i obelodani sve „parazite“, kao i neplaćene račune pojedinaca kojima se ignorišu milionski dugovi, reorganizuje i preusmeri višak neradnika i smanje plate na minimalac, počev od direktora, za koga, kako stoji u saopštenju, još uvek nije dobio informaciju o njegovom školovanju i diplomama.

Komentari (0)

Vidi sve komentare