Pet opozicionih partija u Novom Sadu dogovorilo međustranačku saradnju

Vesti 05. nov 202113:47 > 15:20 10 komentara
N1

Novosadski odbori pet opozicionih stranaka - Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret, saopštile su da počinju sa međustranačkom saradnjom, kao i da je u planu i njihov zajednički izlazak na izbore.

Prva zajednička aktivnost sa kojom su stranke nastupile u javnosti je podnošenje krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv lica odgovornih za neuspešnu rekonstrukciju zatvorenog bazena na Spensu.

Povezano:

Krivična prijava upućena je protiv kompanija koje su bile izvođači radova, ali iz opozicije zahtevaju da tužilaštvo utvrdi liniju nalogodavaca, odosno političku odgovornost za propalu sanaciju, na koju je utrošeno više od milion evra.

Rekli su da će organizovati tribine i akcije, a da im je u planu da oforme portal opozicije u tom gradu. Ova krivična prijava govori o izvršiocima, stavili smo imena dve firme, a prvi mora da da izjavu je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je Borislav Novaković.

Krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja podneli su protiv nosioca posla firme „Max Cor“, podizvodjača „Dehidra 021“ i još jednog NN podizvodjača, kao i protiv NN osobe iz gradske uprave koja je odgovorna za pomaganje u činjenju navodnog krivičnog dela. Predsednica Gradskog odbora SSP Danijela Grujić kazala je da je podnošenje krivične prijave početak medjustranačke saradnje. „Mi smo odlučni u stvaranju opozicione kohezije u Novom Sadu, gradu višestruko pogodjenim propadanjem usled koruptivne naprednjačke vlasti koja nema legitimitet“, poručila je Grujić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da u Novom Sadu postoji svest o potrebi zajedničkog delovanja i preduzimanja akcija građanske neposlušnosti, kako bi se sprečilo kriminalno delovanje aktuelne gradske vlasti.

Pogledajte šta su poručili:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare