Pet osoba uhapšeno zbog pranja novca, među njima i policajac iz Alibunara

Vesti 24. jun 202214:30 > 14:31 1 komentar
N1/ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Kako se navodi u saopštenju MUP, uhapšeni su S.D. (53) i G.Ć. (47), odgovorno lice jedne ugostiteljske radnje, obojica iz Alibunara, M.M. (38), policijski službenik PS Alibunar, J.B. (56), odgovorno lice PD „Unitrgovina“ iz okoline Kovačice, i Z.H. (48), zaposlen u tom preduzeću.

Sumnja se da je G.Ć. tokom 2018. godine od S.D. pozajmio 30.000 evra, uz mesečnu kamatu od pet odsto, a potom u dogovoru s njim, kako bi mu vratio dug, na ime ugostiteljske radnje u kojoj je bio zaposlen, podigao namenski kredit od 59.160 evra „za energetsku efikasnost“ kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G.Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S.D, prebacio na račun PD „Unitrgovina“, dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da je J.B. iz blagajne podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S.D. i M.M, da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z.H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.M, pronađena je municija različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare