Petar Đurić podneo tužbu protiv dnevnog lista „Alo“

Vesti 02. sep 202118:16 6 komentara
N1

Predsednik Pokreta "Ćale, ovo je za tebe" Petar Đurić saopštio je da je, preko advokata Ivana Ninića, podneo tužbu Višem sudu u Beogradu protiv dnevnog lista "Alo" (Alo media system d.o.o.) i glavnog urednika tog lista Vasilija Popovića.

„Tužbu sam podneo zbog lažnih informacija iznesenih 02.08.2021. godine u ‘Alo’ novinama, zbog čega mi je povređena čast i ugled“, navodi Đurić u saopštenju.

Objašnjava da se u prethodnih mesec dana ponovo „našao na udaru medija bliskih režimu“, gde su, po njegovim rečima, iznošenjem od poluistina do najtežih laži, uvreda i kleveta pokušali da ga diskredituju.

„Svestan da je moj građanski aktivizam smetnja režimu, sve uvrede i laži na moj račun bih nekako istrpeo i verovatno ignorisao, međutim kada se laži i uvrede usmere i na moju porodicu, tada je tužba jedini izbor. Ponavljanje morbidnih optužbi da sam snimao golog oca i delio snimke po školi, po svedočenju neimenovanog izvora, služe samo tome da bi otvarali bolne rane i ružili sećanje na pokojnog ćaleta“, istakao je.

Zaključuje da je zbog svega navedenog odlučio da u narednim danima tuži sve medije koji su u prethodnih mesec dana, kako kaže iznosili laži na njegov račun.

„Takođe, svi napadi koji dolaze od strane režimske mašinerije samo su mi dodatni motiv da nastavim još jače borbu za slobodno društvo“, rekao je Petar Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare