Peti dan potrage za nestalima u Dunavu – šta je do sada pronađeno

Vesti 23. mar 202319:19 4 komentara

Kod Ade Huje u Beogradu, u subotu se prevrnuo čamac sa četiri muške osobe, jedan je uspeo da dopliva do obale i spasi se, a za trojicom se još uvek traga.

Na Dunavu i oko njega – peti dan traje potraga za nestalima u koju su uključeni brojni timovi MUP-a.

„Trenutno od 1165. kilometra pa sve nizvodno, kako leva, tako i desna obala se pretražuje, i najveći gro aktivnosti naših policijskih službenika je usmeren od 1165. do 1060. kilometra. To ne znači da smo usmereni samo na tu oblast, kompletno se pretražuje tok Dunava, u nadi da pronađemo te mladiće“, rekao je za N1 potpukovnik policije Igor Škorić, načelnik Policijske stanice za bezbednost na rekama.

Na tom zadatku su, sa dronovima i sonarima, jedinice Policijske uprave za grad Beograd, Ispostave za bezbednost na rekama, Sektora za vanredne situacije i Žandarmerije.

Pročitajte još

Ronioci žandarmerije danima, u koordinaciji sa službenicima MUP-a sa terena, pretražuju rečno dno, koje prvo mapiraju sonarima, a potom zaranjaju u hladnu, mutnu i brzu vodu. Pre svega, oslanjaju se na čulo dodira, pokušavaju da opipaju sve što im se nađe pod rukom, ne bi li otkrili novi trag o nestalim mladićima.

Do sada su pronađeni sedalni delovi čamca, ali ne i samo plovilo, pojas za spasavanje koji je spao sa jednog od nestalih mladića – neplivača, dva ranca, lični dokumenti jednog od nestalih i nešto garderobe.

U potragu su uključeni i članovi njihovih porodica sa dobrovoljcima.

„Uključuje se veći broj ljudi, raspolažemo sa 15-20 čamaca, kako kad, nekad je 10, nekad 15, nekad 20. Divni ljudi sa Tamiša i Dunava nam ustupaju takve stvari, ustupaju nam čamce. Takođe, dobri ljudi, Beograđani, Pančevci, ustupaju nam dronove i sonare. To je ono što mi privatno organizujemo, ali ne radimo to sami, već sarađujemo sa zvaničnim službama“, navodi brat jednog od nestalih Dušan Marković.

A svako ko želi da pomogne u potrazi, bilo pešaka, dronom, čamcem ili kajakom – može se javiti porodicama nestalih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare