Peticija za oslobađanje Đinđićevog ubice, momci u crnom čuvaju štand

Vesti 03. okt 202119:01 > 19:43 42 komentara

Fondacija Kapetana Dragana organizovala je centru Beograda potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Revoltirani ovakvom peticijom, građani su preko društvenih mreža pozivali na suprotstavljanje tome. Ispred štanda pojavili su se momci u crnom koji su, kako kažu, tu da bi štand čuvali, kao i Dragoslav Ljubičić koji je na Tviteru pozvao na suprotstavljanje takvoj peticiji.

„Gde smo to?! Zašto smo došli ovde?! Kako smo dozvolili da mladi ljudi u crnim odelima istetovirani, budu nekakav reper vrednosti, da budu uzori, gde je nestao onaj svet sa sahrane Zorana Đinđića, ili smo i tada lagali sebe? Gde je kraj ovom ludilu koje živimo“, kazao je on i potom upitao okupljene momke u crnom „Mislite da je u redu da bilo ko nekoga ubije?“

„Vi ste ko psi koji laju, ja da sam na vašem mestu ja bih sad ovo sklonio“, kazao je mladić u crnom.

N1

„Neću, ja imam pedeset godina, imam sedu kosu, imam iskustvo u životu i imam ljubav prema ljudima“, odgovorio mu je Ljubičić, na šta mu je mladić u crnom odgovorio: „To je zato što ne smete, zato što lajete preko novina, preko interneta, i to je to, to se tako ne radi“.

Povezane vesti

Na pitanje reporterke N1 može li da objasni o čemu se radi u peticiji, on nije hteo da odgovori.

Dragan Nižel iz Fondacije Kapetan Dragan rekao je da „mi tvrdimo da je ubijen naš predsednik, predsednik naše vlade, pod nerazjašnjenim okolnostima, da nikada rekonstrukcija nije urađena“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare