Petković: Bisljimi nastavlja da briljira u svojim lažima

Vesti 22. okt 202213:02 komentara
Petar Petković
N1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovao je na izjavu šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija, koji je izjavio da "predsednik Srbije Aleksandar Vučić na privatnim sastancima u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo, ali da je potrebno vreme" i rekao da "Bisljimi nastavlja da briljira u svojim lažima".

„Najnovijom izjavom glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi nastavlja da briljira u svojim lažima. Izjava da je na sastancima u Briselu predsednik Aleksandar Vučić rekao da razume da mora da prizna nezavisnost tzv. Kosova, ali da je potrebno da za to pripremi teren, ne samo da je najbezočnija laž koju je Bisljimi izgovorio, nego je i vrhunac njegovog licemerja, kojim se sve vreme služi u procesu dijaloga. Izgleda da u svim svojim izjavama, uključujući i ovu poslednju, Bisljimi polazi od sebe, što je odavno u psihologiji definisano kao autoprojekcija. Zapravo Bisljimi je taj koji u Briselu obećava sve i svašta, ali to je pitanje koje više treba da interesuje javnosti u Prištini“, naveo je Petković u saopštenju.

Pročitajte još

Besmislenost Bisljimijevih izjava, navodi Petković, „najslikovitije smo videli kada se pohvalio na Tviteru da je zamenik Generalnog Sekretara Saveta Evrope pozdravio ulazak Prištine u ovu instituciju, za koju ga je lično gospodin Bjorn Berg demanovao, što dovoljno govori o kredibilitetu onoga što Bisljimi kaže“.

„Nema sumnje da Bisljimi često izjavljuje ono što bi zapravo želeo da čuje, ali jedina istina koju predsednik Vučić jasno i nedvosmileno ponavlja jeste da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova i uvek snažno brani poziciju Beograda i srpskog naroda zbog čega se delegacija Prištine pokunjenog nosa uvek vraća s pregovora“, navodi Petković.

Glavnom pregovaraču prištinske strane je bolje, dodaje Petković u saopštenju, „da radi na formiranju Zajednice srpskih opština na šta se obavezao u Briselu pred srpskom delegacijom, ali i pred gospodinom Lajčakom, nego što se ovakvim gafovima bestidno bruka pred domaćom i međunarodnom zajednicom“.