Petković: Istorijska pobeda Srpske liste na kosovskim izborima

Vesti 15. feb 202111:13 > 14:382 komentara
Petar Petković direktor Kancelarije za KiM
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je "velikom, istorijskom i ubedljivom pobedom Srpske liste osvojeno svih 10 mandata u prištinskom parlamentu". Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago da je narod shvatio da je Srpska lista oličenje jedinstva.

Ovom velikom, istorijskom i ubedljivom pobedom Srpske liste osvojeno je svih 10 mandata u prištinskom parlamentu. Srpska lista će odlučivati o sudbini srpskog naroda, naravno uz konsultacije sa Beogradom, konstatovao je Petković.

Video: Tanjug

On je dodao da Srpska lista gleda u svog predsednika Aleksandra Vučića, kome veruju, a da je prepoznala pokušaj manipulacije Prištine da preko Branislava Rašića, Rade Trajković i Slaviše Petkovića osvoji jedan srpski mandat.

povezane vesti

Prema rečima Petkovića, izlaznost na parlamentarne izbore na celom Kosovu bila je 46,9 odsto, u srpskim sredinama 56,16 odsto, a na severu više od 75 odsto.

Dačić: Osujećen plan Albanaca

Dačić je za televiziju Hepi rekao da je „postojao plan Albanaca da otmu bar jedno mesto“.
Od 45.445 Srba koji su izašli na izbore na Kosovu za Srpsku listu je glasalo njih 43.699, ili 96,16 odsto, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da su ostale stranke Srba osvojile zajedno 3,85 odsto, ili dva odsto manje nego na izborima 2019. godine, što, kako je istakao, pokazuje koliko kosovski Srbi imaju poverenje u Srpsku listu, koja je „projekat od nacionalnog značaja“.

Komentari

Vaš komentar