Petković: Na izborima na Kosovu glasalo 13 Srba, Kurti i Osmani doživeli fijasko

Vesti 23. apr 202319:47 47 komentara

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković izjavio je da je od 45.096 upisanih birača u četiri opštine na severu Kosova, na današnjim izborima glasalo 1.566 Albanaca i 13 Srba.

Petković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, po zatvaranju biračkih mesta na izborima u četiri opštine na severu Kosova, precizirao da je od 13 Srba koji su danas izašli na izbore, dvoje glasalo u severnoj Kosovskoj Mitrovici, sedmoro u Leposaviću, četvoro u Zvečanu, dok u Zubinom Potoku nije glasala nijedna osoba srpske nacionalnosti.

„Dodao bih da je ovog puta 449 Albanaca glasalo manje u odnosu na prethdno izbore. Ispada da nisu samo Srbi ti koji su bojkotovali ove Kurtijeve antidemokratske izbore, nego su očigledno te izbore bojkotovali i Albanci“, istakao je Petković.

Na osnovu podataka o izlaznsti, direktor Kancelarije za KiM je zaključio da su Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i svi oni koji su mesecima pozivali na ove izbore, doživeli potpuni poraz i fijasko.

„Pravi pobednik jeste srpski narod na Kosovu i Metohiji koji je u potpunosti bojkotovao ove izbore“, poručio je Petković.

Podsetimo, danas su u četiri opštine na severu Kosova (Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica) održani vanredni lokalni izbori po zakonima Kosova, a nakon što su predstavnici Srba 5. novembra prošle godine izašli iz svih kosovskih institucija, uključujući i pomenute četiri opštine.

Srpska lista bojkotovala je današnje izbore, jer Priština još nije ispunila obavezu iz Briselskog sporazuma da formira Zajednicu srpskih opština.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare